Hoi,

Ik ben Naomi, ik ben hier op vakantie in Frankrijk, bij mijn pleegmoeder, voor drie weken.

Ik ben hier voor het eerst. Ik ben met het vliegtuig gekomen, het was voor het eerst dat ik ging vliegen en ik ging helemaal alleen. Dat was wel een beetje spannend. Toen ik in het vliegtuig zat en we gingen opstijgen leek het net alsof ik in een achtbaan zat en ik houd niet van achtbanen, dus dat was eng. Ik zat heel erg diep achterin de stoel, want we gingen met een vaart omhoog, maar na een tijdje ging ik het steeds leuker vinden. Na ander half uur gingen we landen en dat vond ik het leukste deel van het vliegen, want we gingen schuin door een wolk! En het uitzicht was heel mooi. Toen we eindelijk geland waren was het super warm en toen stond Elja te wachten.

We gingen met de taxi en de trein en nog een uur met de auto van David, dus het was een lange reis voor mij. Maar toen leerde ik super aardige mensen kennen en hun namen zijn: Sol uit Spanje, Adam uit Engeland, Jan uit Hawai, David ook uit Engeland en Yvette uit Nederland en ik kreeg gelijk super lekker eten op mijn bord, want het was pasta, maar dan vegetarisch. Ik wist niet dat vegetarisch eten zo lekker zou zijn.

Ik word ook al snel bruin. En we hebben nog meer lekker gegeten, en dat was iets met artisjokken. Het was de eerste keer dat ik dit at en het was echt super lekker en het ontbijt is mooi uitgebreid en lekker.

Het is hier boeddhistisch en ze moeten soms ook mediteren en iets ander doen, zoals chanten. Ik heb meegedaan, maar ik vond het een beetje raar, maar als je het vaker doet, dan wen je er vanzelf aan.

We gingen ook bij vrienden van Elja en David mediteren en die hebben een zwembad, dus we gingen daar ook zwemmen. Er waren ook nog twee kinderen, een jongen van 10 jaar en een jongen van 12 jaar en daar gingen we een spel mee spelen in het water en dat spel heet 'lummelen'. Je bent dan met een groep en dan gaat er een in het midden die de bal moet afpakken, dat was super leuk.

We zijn ook naar de markt geweest dat was ook gezellig en gisteren gingen we naar een meer om te zwemmen dat was heel lekker water. Toen we daar heen gingen moesten we ons in de auto proppen met z'n zevenen. Jan ging in de kofferbak en ik op schoot bij Yvette.

Yvette en ik zwommen ook samen naar de overkant van het meer en we bleven daar ook picknicken dat was heel gezellig en we hebben bijna elke dag een avond wandeling gemaakt. Ik vind dat heel leuk want dan kan je je energie kwijt.

Elja wou eerst een boedhistische priester worden, maar nu wil ze een boedhistische kruidenheks worden en nu maakt ze zelf thee met kruiden en rozeblaadjes. Ik heb geholpen met kruiden plukken. En ze maakt ook chutneys en jams. Ze vond ook een echte heksenketel en ze pakte de bezem en zei ' Ik vlieg vanavond naar de maan.' Ik vind het wel leuk als ze een heks wordt, dat is minder saai dan priester. Dan hoef je niet zo lang stil te zitten.

Ik heb ook risotto met brandnetels gegeten. Ik dacht dat het zou prikken in mijn mond maar dat is niet zo.

You need to be a member of David Brazier at La Ville au Roi (Eleusis) to add comments!

Join David Brazier at La Ville au Roi (Eleusis)

Email me when people reply –

Replies

 • Zo'n superleuk verslag zeg Naomi!!!!!  En mooie fotoos!

  Ik kan me voorstellen dat je het leuker vindt dat Elja Boedhistische heks wordt, lijkt me ook echt spannend.

  Leuk dat je straks naar België komt en we je kunnen ontmoeten.

  Tot binnenkort.

  Vajrapala

 • Het was erg gezellig samen met je Naomi, ik hoop je snel nog eens te zien!
  Namo Amida Bu
This reply was deleted.